🥳 Vi tilbyr gratis frakt på alle varer! 🥳

7. Grunner til at voksne bør ha søte bamser

7. Grunner til at voksne bør ha søte bamser

Vi ser ofte på bamser som noe som kun er for barn, men om du får de voksne til å innrømme det, har ganske mange av de en bamse for seg selv de også! En studie fra 2018 viser at 43% av alle voksne har en egen søt bamse, og 84% menn mot 77% kvinner innrømmer å eie minst en. Den mest populære søte bamsen er den gode gamle klassikeren teddybjørnen. Men hvilke fordeler gir egentlig disse søte bamsene til oss voksne?

1. Søte bamser gir en følelse av trygghet

Det er sikkert ikke overraskende at voksne bruker søte bamser og andre kosedyr til mye av de samme grunnene som barn gjør; De gir en trygghetsfølelse når det skjer større livsendringer. De blir ofte referert til som "komfor objekter" eller "tradisjons objekter", og de hjelper oss med å føle oss trygge når livet endrer seg, som fra en jobb til en annen, eller et hjem til et annet. I følge Margaret Van Ackeren, lisensiert terapeut, "I de fleste tilfeller, sover voksne med søte bamser fordi de føler seg trygge, og det reduserer negative følelser, som ensomhet og angst." Den følelsen av trygghet er viktig når det er mye som skjer, noe som vil hjelpe med å navigere rundt mer suksessfullt.

2. Søte bamser hjelper mot ensomheten

I den moderne verden er det lett for voksne å føle seg ensomme og utelatt fra samfunnet, selv når man er omringet av mennesker hele tiden. Det finnes studier som viser at selv jo mer og mer vi er tilknyttet internett, desto mer ensomme blir vi. Mennesker er sosiale skapninger, og uten selskap av andre vil dette påvirke oss negativt. Selv om søte bamser ikke kan erstatte helt den viktige sosiale rollen som mennesker har i livene våre, kan de hjelpe oss mot ensomheten og følelesen av å være utelukket fra samfunnet, noe som hjelper oss i hverdagen i en ensom moderne verden.

3. Søte bamser kan hjelpe på den mentale helsen

Levende dyr har blitt mer og mer populært som et terapeutisk verktøy, men visste du at søte bamser kan hjelpe mot mye av de samme som levene dyr kan? I følge en studie, kan søte bamser hjelpe pasienter som ikke føler seg tatt hånd om med å føle seg bedre. Det å kunne utvikle trygge emosjonelle bånd kan hjelpe personer med å leve bedre, lykkeligere liv. I følge Dr. Aniko Dunn, er søte bamser "anbefalt i psykoterapi for personer som sliter med PTSD, bipolar eller andre sinnslidelser." For en flott gave disse søte bamsene er!

4. Søte bamser kan hjelpe oss med å sørge

Søte bamser kan representere en kjær kobling med noen som har gått bort, noe som gir oss en lettere vei gjennom sørgelses prosessen, og hjelper mot følelsen av å ha mistet noen som står oss nære. Faktisk, kan man bestille såkalte "Memory Bears", som er søte bamser hvor klærne til dine kjære som har gått bort, blir sydd inn som en del av bamsen. På den måten kan du beholde minnene til personen lettere, og man får en følelse av at personen alltid er med deg.

5. Søte bamser hjelper oss med å helbrede traumer

Søte bamser blir ofte brukt i ulike terapiformer! Søte bamser er ofte brukt i noen former for å helbrede traumer som stammer fra foreldre, spesielt fra barndommen. Her vil personen med traumer lære å ta vare på bamsen og å være glad i den, (og eventuelt dem selv) som en helbredelsesmetode for traumene. Dette kan kjøre en lykkeligere, og øke selvtilliten hos personen med traumer, og gjøre at følelsene med selv-hat avtar. I følge Rose M. Barlow, Professor i psykologi ved Boise State Universitet, "dyr, levende eller som bamser, kan være et godt terapeutisk hjelpemiddel for både barn og voksne ved å gi de erfaring med å vise følelser."

6. Søte bamser minner oss om barndommen

Nostalgi er en psykologisk tilstand for "gode minner". Selv om minner fra fortiden kan være dårlige, kan følelsene av nostalgi som kommer fra disse ofte gjøre oss lykkeligere, noe som resulterer i bedre selvtillit. Gode minner fra barndommen kan få oss til å føle oss bedre tilknyttet familie og venner, og kan gi oss en følelse av kontinuitet i et liv som kanskje føles kaotisk. Nostalgi kan i enkelte tilfeller også fjerne følelsen av enkelte frykter, som frykten for å dø. Hvilken bedre måte for å føle nostalgi fra barndommen enn søte bamser finnes det egentlig? Disse kan hjelpe oss med gi oss minner fra foreldrene, eller lek med søsken og trygghet. Søte bamser kan gi oss en måte å lettere gi oss disse følelsene når vi trenger de mest.

7. Søte bamser reduserer stress

Vi vet fra ulike studier at å være i kontakt med dyr reduserer stress. Faktisk, noe så simpelt som å klappe et kjæledyr, som en hund eller en katt, gir en stor reduksjon i nivået av stress hormonet kortisol. Kortisol kan gi flere psykologiske problemer, inkludert vektøktning og øke sjansen for hjerte- og karsykdommer. Men visste du at å holde en søt bamse kan ha samme kortisol reduserende virkning? Det å holde søte bamser kan hjelpe med å redusere stress, gjøre oss lykkeligere og sunnere. Faktisk, søte bamser eksisterer nettopp for å redusere stress og angst! Tunge bamser og aromatiske søte bamser er designet for å hjelpe på stressreduksjon, noe som gir oss en slags dobbelt dose med hygge fra våre søte bamser.