🥳 Vi tilbyr gratis frakt på alle varer! 🥳

Teddybjørner

Stor Teddybjørn 100cm
899,00 kr

Vår nye store teddybjørn på 100cm!

Møt vår nyeste store teddybjørn på hele 100cm! Med sin store størrelse og søte utseende, vil denne store teddybjørnen være den perfekte gave til barn som elsker store bamser. Bestill en stor teddybjørn på 100cm i dag, og skap en søtere hverdag for et barn!

Litt om teddybjørner

Mange kjenner teddybjørner som de myke og kosete bamsene vi fikk som barn, men visste du at teddybjørner har fantes så tidlig tilbake som i år 1903? De første teddybjørnene ble oppfunnet i USA og i Tyskland på cirka samme tid, hvor de fikk navnet "Teddy Bears". På norsk ble disse da kalt for teddybjørner.

I ettertid så vi teddybjørner bli brukt oftere og oftere i litteratur og tegneserier og i mye annet.

Teddybjørner har over en lang periode på nesten 120 år, blitt til noe vi alle kjenner igjen som ga oss mye glede som barn. Vi har nylig utvided vårt sortiment av teddybjørner til vår store teddybjørn på 100cm, som du kan finne på vår side for store bamser her

Bestill nå

Teddybjørner og deres rolle i barnas oppvekst

Den nasjonale teddybjørn dagen er markert verden over den 9 September, og hyller den evigvarende appelleringen av kos, trygghet og hygge som teddybjørner gir babyer, barn og voksne.

Men hvilken rolle spiller teddybjørner i barnas oppvekst?

Hvem av oss har fortsatt den høyst-elskede teddybjørnen som vi har tatt vare på over flere år?

Sjansene er, at de fleste av oss har dette.

Teddybjørner og andre bamser er ofte de første vennene vi får i livet, når man ser bort ifra de beskyttende armene fra våre foreldre. Teddybjørner er de vi snur oss mot når vi trenger komfort og kos.

Derfor, er det kanskje ikke så rart, at teddybjørner ofte blir gitt bort til små barn som deres første kosebamse og leke, til å bli tatt vare på i lang tid, og som gir en nostalgisk følelse av barndommen vår ettersom vi vokser opp.

Men vårt kjærlige forhold til teddybjørner begynner eller ender ikke nødvendigvis i de tidligere årene av livene våre. Studier viser at en favoritt teddybjørn ofte følger med studenter i deres overgang til universitet eller høyskoler. Til og med forretningsmenn bruker å gjemme en teddybjørn i kofferten sin når de er ute på jobbreiser.

Men hva er det egentlig som gjør teddybjørner så populære, og hva er fordelene med teddybjørner for et voksende barn?

Fordelene med teddybjørner

Sarah Holmes, direktør av Merrythought, et av de siste familiestyrte bedriftene av hånd-lagde teddybjørner i Storbritannia, sa at myke bamser er like populære nå som før, og kanskje enda mer. Dette, selv om barn i nyere tid har fått et større arsenal av leker og andre elektroniske duppeditter, som direkte retter seg mot unge barn.

"Teddybjørner er veldig tradisjonelle og tidsløse bamser, og blir ofte gitt som et minnesmerke til små barn," sa hun. "Folk ser på teddybjørner som en viktig ting i oppveksten, fordi de gir en følelse av hygge, og trygghet, og en venn å dele tanker med."

"Barn liker å gi teddybjørner navn, som i deres tanker gir teddybjørnene helt egne personas. Teddybjørner har en dybde personlighet som ikke andre leker har, og ved å leke med en, vil det gi bamsen liv. Teddybjørner hjelper med å stimulere barn, og videreutvikle deres kreativitet".

"Teddybjørner bygger opp til slik kreativtenkning hos barn, på en måte som andre leker eller elektronikk ikke gjør."

Hun legger til at hvor knyttet man faktisk er til teddybjørner man eier og elsker, ikke viser seg ordentlig før man har mistet dem, enten mistet ut av bilen i en biltur, eller lagt igjen i butikken. Denne følelsen av sorg vil ofte bli følt av hele familien på grunn av viktigheten teddybjørnen hadde for barnet, og mye energi vil bli brukt på å prøve å finne igjen bamsen til barnet.

Bestill teddybjørner i dag til noen du er glad i, og la de oppleve det samme som du gjorde i barndommen din.